fbpx
idei, principii, strategii, gânduri

Câștigă în minte înainte să câștigi în realitate

C

Prima dată când am citit despre exerciții de vizualizare, acum vreo 10-11 ani, nu le-am dat atenție. Mi-am spus că sunt bullshit. În realitate, tot ceea ce ajunge să se întâmple în realitate trece prin filtrul minții. Trebuie să se nască în minte, trebuie să existe acolo înainte să devină ceva palpabil.

Dacă tinzi să procrastinezi când vine vorba de anumite proiecte sau obiective, un motiv pentru asta s-ar putea să fie faptul că nu ai obținut victoria în mintea ta prima dată. Nu ai vizualizat finalul. Nu știi ce trebuie să urmeze. Nu știi cum să analizezi.

Atunci când te gândești la un obiectiv spre care nu progresezi așa cum trebuie, ia în considerare următoarele întrebări.

  • Te-ai decis cu certitudine în privința proiectului? Ești all in?
  • Ai o viziune clară despre ceea ce definește succesul pentru acest proiect?
  • Poți vedea rezultatul final în mintea ta, așa cum poți „vedea” o amintire?
  • Știi ce ai de făcut în drumul spre final, de la început până la capăt? Atenție — nu mă refer la drumul în sine, ci la pașii pe care trebuie să îi execuți și sunt 100% în controlul tău.
  • Ai standarde clare definite? Știi foarte bine ce rezultate intermediare incomplet finalizate sau prost executate ar afecta finalul?
  • Ai suficientă încredere că poți atinge rezultatele pe care le vrei pentru a egala standardele definite??

Dacă răspunzi cu „nu” sau „aproape”, atunci probabil nu ai câștigat în mintea ta înainte să începi. Dacă nu câștigi bătălia mintală înainte de a începe, atunci te poți lovi de întârziere, procrastinare, ezitare și scuze.

Câștigă bătălia mintală

Pornește un cronometru cu un anumit număr de minute ca să îți forțezi mintea să se concentreze puternic. Repetă de câteva ori până când reușești să te gândești la rezultatul final.

Observă-ți mintea. Începe cu rezultatul final. Mergi în acel moment din viitor și plasează-l în mintea ta. Imaginează-ți că ai ajuns la capăt, ai reușit.

Proiectul e complet. E 100% finalizat.

Observă rezultatul din mintea ta cu atenție. Apreciează rezultatele. Ai atins ceea ce ai vrut să atingi. Ai atins sau depășit standardele. Ai secretele victoriei.

Cunoaște rezultatul din imaginația ta din toate unghiurile. Pune-te acolo, în momentul respectiv și analizează-ți simțurile. E ca un film care se derulează în jurul tău și poți observa finețea detaliilor.

Acum, rămâi acolo. Rămâi ancorat în viitor și reflectează asupra lucrurilor pe care le-ai făcut să ajungi acolo. Nu trebuie să revizuiești pașii în ordine. Doar alege un loc anume și mergi mai adânc în mintea ta. Las-o să îți spună ce s-a întâmplat la pasul respectiv.

Recreează scenele, pe rând, în ce ordine vrei tu. Rămâi ancorat acolo cât e suficient. Plimbă-te prin imaginația ta și rederulează începutul său, modul în care ai finalizat proiectul sau doar o scenă de la mijloc.

Invită-ți mintea să creeze povestea călătoriei tale de la realitatea din prezent la victoria din viitor. Urmărește pașii și simte experiența rezultatului final.

Dacă nu ești sigur de rezultatul final al obiectivului, poți testa diferite opțiuni. Compară poveștile și analizează ceea ce îți place mai mult.

Mai mult, atunci când apar obstacole în poveste, observă modul în care treci peste ele. Imaginează-ți cum rezolvi problemele pe care le întâlnești în timp ce progresezi.

Iar dacă simți motivație în timp ce faci exercițiul, asta înseamnă mintea ta înțelege ce anume e necesar pentru a atinge rezultatul final.

În final

Pictează tabloul în mintea ta. Proiectează filmul. Scrie povestea.

Permite-i minții tale să știe unde va ajunge, în cel mai mic detaliu.

Exercițiul îți va oferi perspective diferite asupra realității din prezent și îți va arăta multe direcții în care poți merge. Ai un nivel mai mare de înțelegere și o claritate excepțională. „Harta” până la rezultatul final apare mai colorată și mai detaliată.

Iar dacă realitatea e percepția simțurilor, faptul că tu scurtcircuitezi mintea introducând secvențe prin intermediul imaginației nu face altceva decât să îți ofere un avantaj. De ce? Pentru că atunci când ajungi foarte departe în adâncul minții tale și realizezi că sunt un infinit de posibilități, realizezi că nu există imposibil.

Vei căpăta încrederea că poți crea povestea potrivită pentru fiecare proiect, provocare, rezultat final sau obiectiv.

Vei înțelege cum să câștigi bătălia din mintea ta.4 comentarii

idei, principii, strategii, gânduri