fbpx
idei, principii, strategii, gânduri

Call to action: Care e următorul pas?

C

Definiția „call to action” e simplă. Înseamnă îndemnul la un comportament care generează un răspuns imediat de acțiune. Cuvintele astea 3 sunt folosite preponderent în vânzări și marketing, dar pot fi aplicate cu succes în orice arie a vieții. Indiferent de problemă și indiferent de domeniu, amânarea unei acțiuni la infinit — procrastinarea — nu rezolvă nimic și doar încetinește întregul progres. Soluția e căutarea constantă a următorului pas.

„Call to action” o formulă simplă care garantează progres întotdeauna. Constant.

E o formulă utilizată de toți oamenii de succes pe care îi vezi în jurul tău. Pentru că are la bază un element simplu, dar puternic — îndemnul la acțiune spre următorul pas. Dacă vrei să obții mai multe, mai rapid, tatuează-ți pe creier să găsești un call to action pentru orice — mai ales dacă vrei să avansezi într-o anumită direcție.

Uite câteva exemple

Să zicem că lucrezi în vânzări și te pricepi excelent la a-ți prezenta produsul. Care e pasul cheie care face diferența? Un call to action la finalul conversației — spre o acțiune concretă care să fie urmată mai departe. Fără un îndemn la acțiune nu există motiv pentru a contacta potențialul client data viitoare.

Să spunem că ai probleme cu greutatea. Un call to action simplu e programarea la un nutriționist sau la un medic. Un call to action înseamnă să suni la o clinică și să te programezi ca să îți faci analizele. Nu înseamnă doar să faci research în căutare de medici buni. Un call to action NU înseamnă doar să cauți informații despre nutriție. Înseamnă să cauți informațiile ȘI să fii mai atent la mâncarea pe care o consumi folosind informațiile învățate.

Să spunem că nu știi cum să vorbești în public. Să spunem că nu știi leadership și nu știi cum să managerezi oameni. Să spunem că nu știi cum să îți gestionezi timpul și nu știi cum să te motivezi. Dacă nu ești mulțumit de orice arie a vieții tale, formula e să aplici un call to action.

Orice problemă ai avea, e 100% în controlul tău. Orice abilitate îți lipsește, e 100% în controlul tău. Call to action înseamnă să citești, să analizezi, să cauți cărți și cursuri pentru a te dezvolta într-un domeniu unde ești slab. Care e call to action-ul? Comandă cărțile sau cursurile. Apoi care e call to action-ul? Programează-ți timp special pentru a învăța și pentru a aplica. Call to action înseamnă să acorzi prioritate domeniilor unde ai nevoie să crești — cu specificitate.

La fel e și în relații. Rata de divorțuri în lumea occidentală e imensă și s-a dublat în ultimii 40 ani, de la 2,6 per mie la 5,5 divorțuri per mie de cupluri căsătorite. Când oamenii se despart după 2, 6, 11 sau 20 ani, responsabilitatea a fost a amândurora.

O relație puternică începe cu un call to action la problemele care trebuie rezolvate — chiar dacă înseamnă conversații dificile și efort. E simplu, dar oamenii evită asta. Niciodată nu e prea târziu, iar responsabilitatea e mereu acolo. Discută, înțelege, ascultă, mergi la terapie cu un profesionist dacă e nevoie. Aplică un call to action din timp pentru orice problemă.

Cu banii e aceeași situație. Sistemul de pensii din România e la pământ și va ajunge sub nivelul mării după 2030, când generația decrețeilor va ieși la pensie — pentru că natalitatea a scăzut constant din 1990 încoace, iar foarte mulți tineri emigrează.

E ușor să privești situația ca o victimă, dar dacă îți întorci atenția spre un call to action, realizezi că ai variante. Poți investi constant, lună de lună, folosind diverse instrumente financiare disponibile pe piața liberă. Un call to action inițial e să cumperi un curs sau o carte și să te educi. Apoi un call to action ar fi să începi să economisești bani lunar pentru a avea ce investi.

Totul e call to action în viață. Orice problemă ai avea, găsește un îndemn spre acțiune.

Pune-ți în minte asta. Metaforic vorbind, construiești un lanț, zală cu zală.

În orice situație ai fi, nu lăsa nimic să se termine fără un îndemn la acțiune.

Spune-le oamenilor sau spune-ți ție care e următorul pas.

Fii un om de acțiune.



2 comentarii

idei, principii, strategii, gânduri